Sleep On Seaqual - Logo, infographic en webdesign

Een duurzame sfeer, zonder met het vingertje te wijzen

Wat hebben matrassen en vissers met elkaar overeen? Plastic! Er komt een enorme berg zwerfplastic met de visvangst uit de zee mee. De vissers wilden het niet teruggooien, maar wisten er ook geen raad mee. Partij Seaqual verzamelt het en recyclet het. Sleep On Seaqual heeft er intussen een hele matrassenlijn mee gemaakt. Zó heb je echt een fijne nachtrust.  

We kennen allemaal de zielige foto's van dieren met plastic, smeltende poolkappen en de groene recyclepijlen. Wij wilden daar zo ver mogelijk vandaan blijven. De uitdaging was om de noodzaak van het probleem te laten zien, maar tegelijkertijd positiviteit uit te stralen. 

 

Duurzaam versus commercieel

Een website wat enerzijds het duurzame verhaal van de matras wilt vertellen en anderzijds de matrassen verkoopt. Het is enerzijds dus een verantwoorde website, wat ook erg commercieel is. Een mooie tegenstelling die hand in hand moet gaan. In het ontwerp heb ik een spel element toe gevoegd waarin de bezoeker zelf het plastic tussen de visjes uit kan vissen. Zo krijgt de bezoeker een instant feel-good gevoel. Vervolgens neemt de website de bezoeker mee in het verhaal en dan diegene het perfecte matras uitzoeken wat bij diegene zijn of haar lichaam en wensen past. Als je het matras in de winkel koopt krijg je zelfs 100 euro korting per ligplek!

Bekijk de website live op www.sleeponseaqual.com en speel het spel!

Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen

Ik ontwierp voor Sleep on Seaqual het logo, de infographic en de website. De branding voor SEAQUAL is vormgegeven door BekaertDeslee, deze branding heb ik grotendeels doorgetrokken in het webdesign van Sleep On Seaqual. Ik betrok een tekstschrijver en developer erbij om een volledig maatwerk website te maken, waar we mega trots op zijn.

Ook een nieuwe branding?

Neem contact op. Mail naar hello@studiojorgensen.com, of stuur een appje naar 0655348132. Spreek je!

Gratis Brand Check

Ontdek de groeikansen in je branding 

Benieuwd naar wat goed gaat en wat beter kan in je branding? Ik vertel het je met een videobelletje, binnen 60 minuten weet je wat je moet doen om jouw doelgroep dolenthousiast te maken over jouw merk!