Qualis IT BV

"Mijn bedrijf heeft een stoffig imago vanwege de vooroordelen over IT'ers. Zij worden gezien als nerds, kluizenaars en mensen die in moeilijke termen praten. Hoe kan mijn huisstijl het uitstralen dat mijn team bestaat uit jonge, vlotte mensen?" ~ Huibert Groeneveld

 

Clouddiensten, automatiseren van e-mails en telefoondiensten. Bij Qualis IT BV weten ze daar wel raad mee. Zij zetten zich in om jouw digitale chaos op te ruimen. Qualis IT BV ging voort onder naam van VSI solutions. Nu is het tijd voor een nieuwe huisstijl.

 

De uitdaging

IT’ers staan er om bekend dat zij niet erg sociaal zijn. Ze spreken een ‘andere taal’. Qualis IT BV laat zien dat dit vooroordeel niet op hun van toepassing is. Sterker nog, klantgerichtheid is een van hun grootste kernwaarden. De uitdaging was een restyling van hun huisstijl te ontwikkelen, waarbij hun frisse, dynamische en klantgerichte aanpak naar voren komt.

 

Praatwolkje

 

De uitwerking Om een fris, dynamisch én klantgericht ontwerp neer te zetten heb ik gekozen voor een opvallende kleur. Deze valt op tussen de concurrentie, die alleen maar blauw en groen gebruikt. Het lettertype oogt zacht, met afgeronde hoeken om niet te hard over te komen. Het beeldmerk is een afbstracte vorm van een computer, aan- en uitknop, de letter Q en bevind zich in een praatwolkje.

 

Een persoonlijke boodschap

De tone-of-voice wordt in elke uiting doorgevoerd, zelfs op de factuur. Het praatwolkje komt hier ook terug en er staat een boodschap op wat als citaat weergegeven wordt van de werknemers van Qualis IT BV.

 

 

 

 

Contact

Vind je dit project interessant en kan ik iets voor jou betekenen? Neem dan contact met me op via hello@studiojorgensen.com of bel naar +31 6 55 34 81 32