Heeeey! Ik ben Sandra Jørgensen

Die Brabander die in het weekend met een biertje in haar handen te vinden is (of twee, of drie), met die Noorse achternaam.

Doe hier ook even connecten:

31 jaar geleden

Een creatief kind
Als kind was ik altijd al creatief bezig. In gedachten fantaseerde ik hele werelden en verhalen. Ik was altijd bezig om dit te uiten. Op papier. Of op muren 😉 Was mijn moeder erg blij mee.

Creatieve opleiding
Later ontdekte ik dat er studies zijn waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Ik startte met SintLucas in Boxtel en daarna plakte ik Sint Joost er achteraan, de kunstacademie. Op SintLucas leerde ik de regels van het grafisch vakgebied, de kunstacademie brak dat weer helemaal open. Niet altijd makkelijk, wel een enorme aanwinst. De kunstacademie leerde mij dat de boodschap belangrijker is dan de uitwerking. Perfectie werd niet getolereerd, het moest inhoud hebben!

Studio Jørgensen -mister cricket - lettertype

Een kunstacademiegekkie noemen ze me

Als kind had ik altijd al hele linkse groene ideeën over hoe de wereld kan, en zou moeten zijn. Op de kunstacademie kregen we de ruimte onze mening hierover uit te spreken! Ontwerp gaat niet alleen om plaatjes en lettertypen, het gaat om het overbrengen van een boodschap, een mening. Het gaat om mensen activeren. Kijk maar eens bij het project over insecten eten, een heerlijk project!

Nooit meer loondienst

Creatieve onderneming
Na mijn studie ben ik gelijk met mijn eigen bedrijf begonnen. Spannend? Ja, maar loondienst gaan was gewoon geen optie in mijn ogen. Ik wilde geen dossier op mijn bureau krijgen en dan maar gewoon 'iets' ontwerpen. Ik wil de klant over zijn passie spreken, de twinkeling in zijn of haar ogen zien wanneer we het over hun missie hebben. Ontwerpen doe ik met gevoel, niet met trends.

Creatief en maatschappelijk sociaal ondernemen
Ik help graag andere scale-ups met een 'duurzaam' product met hun imago. Ik wil dat hun missie slaagt. Dat ze positief bijdragen aan het milieu of aan het leven van hun klanten. Met meer zichtbaarheid kunnen zij meer impact maken. Zo ontstond mijn specialisatie in branding. Met het ontwerpen van huisstijlen kan ik het bedrijf in het licht zetten. Ondertussen heb ik ontzettend toffe ondernemers mogen helpen!

Waar komt die ø vandaan?

Gekregen van mijn opa.

Opa kwam uit Noord Noorwegen, uit Kirkeness om precies te zijn. Als je die plaatsnaam vertaald naar het Nederlands is dit hetzelfde als Kerkdriel. En dat is super grappig, want in dat dorpje (dichtbij Den Bosch) ben ik opgegroeid! De ø komt van mijn achternaam: Jørgensen.

Opa werd verliefd op mijn oma, die lang geleden in Amsterdam woonde. Ze hebben elkaar leren kennen in het café waar mijn oma toen werkte. Opa zat op de scheepsvaart en zodoende kwam hij ook in Amsterdam terecht. Helaas hebben we vaarwel moeten zeggen tegen onze sterke opa, hij is 96 geworden.

Opa en oma hebben 60 prachtjaren huwelijk gehad, ze hebben bijna de héle wereld gezien. Toen opa 90 was pakten ze gewoon nog het vliegtuig naar de Filipijnen om naar mijn oom te gaan. Zeg opa niet dat hij iets niet kan, dan komt de viking in hem naar boven. (Waar zou ik dat nu eens vandaan hebben?)

Nee, ik kom helaas bijna nooit in Noorwegen. Ik ben er toen ik jong was er een aantal keer geweest. Ik sta wel te popelen om er nog eens heen te gaan, het is echt een prachtig land!

Waar vind je mij?

Ik heb een heerlijk kantoor in mijn mooie stad Den Bosch. Het Steeghuis, zo heet het. Samen met andere ondernemers uit het creatieve vakgebied huur ik dit pand. Naast dat dit enorm gezellig is (lees: de vrijdagmiddagborrels en de kantoorhumor), levert dit ook super mooie samenwerkingen op! Je bent welkom om langs te komen. Doe dat altijd even op afspraak, dan kan ik vast de koffie warm maken of de theepot aanzetten.

Waar vind je mij?

Ik heb een heerlijk kantoor in mijn mooie stad Den Bosch. Het Steeghuis, zo heet het. Samen met andere ondernemers uit het creatieve vakgebied huur ik dit pand. Naast dat dit enorm gezellig is (lees: de vrijdagmiddagborrels en de kantoorhumor), levert dit ook super mooie samenwerkingen op! Je bent welkom om langs te komen. Doe dat altijd even op afspraak, dan kan ik vast de koffie warm maken of de theepot aanzetten.

En wie ben jij?

En hier ben ik natuurlijk ook mega nieuwsgierig naar: Wie ben jij??

Wat is jouw missie en kan ik je helpen deze te bereiken?

Heb jij een duurzaam product? Heb jij een pratende wandelstok voor ouderen ontwikkelt? Heb jij een sociaal platform? Wat jouw mooie missie ook is, ik ben er benieuwd naar! Laten we eerst maar eens beginnen met een bakske koffie. Of thee, of water. Of een lekker koud biertje. 

Ik ben benieuwd waar die passie bij jou vandaan komt. Wist je dat dit al het begin is van een goede branding? Plan jouw gratis BrandCheck in, dan kom jij precies te weten wat wel en niet werkt in jouw huidige branding!