Branding laat zien waar jouw bedrijf voor staat. Niet in woord, maar in beeld.

Jij hebt wat te zeggen met jouw merk, je doet dingen op je eigen manier, je hebt een missie. Dat is jouw merkidentiteit. De branding helpt je om dit mooie verhaal naar buiten te brengen. Nog vóórdat iemand teksten van jouw merk leest, voelen ze door de branding al op een onbewust niveau aan waar jij voor staat. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk het is dat deze twee factoren op elkaar aansluiten - de merkidentiteit én de branding. 

Branding laat zien waar jouw bedrijf voor staat. Niet in woord, maar in beeld.

Jij hebt wat te zeggen met jouw merk, je doet dingen op je eigen manier, je hebt een missie. Dat is jouw merkidentiteit. De branding helpt je om dit mooie verhaal naar buiten te brengen. Nog vóórdat iemand teksten van jouw merk leest, voelen ze door de branding al op een onbewust niveau aan waar jij voor staat. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk het is dat deze twee factoren op elkaar aansluiten - de merkidentiteit én de branding. 

 

Wat is branding?

Het is nog niet niet zo makkelijk om dit uit te leggen. Branding bestaat namelijk uit een aantal praktische uitingen, zoals: het logo, het kleurenpalet, de vormen, de lay-out en de fonts. Als ik het heb over deze termen, kun je al wat voor je zien, het is concreet. Maar branding is zó veel meer dan dat. Branding is een gevoel, een sfeer die je neerzet. En dat zijn termen die minder goed voor te stellen zijn. Branding is het uitvergroten van het karakter van het bedrijf en dit in de vormentaal naar buiten brengen. 

Dat gevoel, de emotie, het karakter van een merk: dat verzin je niet zomaar. Dat zit in het DNA van het merk. We noemen het ook wel merkidentiteit. Net als mensen hebben merken ook verschillende karakters.

Merkidentiteit, wat is dat?

Je hebt een product dat bijdraagt aan een verbetering van andermans leefomgeving. Je bent maatschappelijk, sociaal verantwoord aan het ondernemen. Dat vind jij mega belangrijk! Je hebt een missie, een persoonlijk verhaal hoe en waarom jouw bedrijf is ontstaan.

Maar waarom vind jij dat dan zo belangrijk, die missie van je? En vertel je dat ook, in je communicatie?

Je missie, kernwaarden, het karakter van je bedrijf: dat is je merkidentiteit. Als jij je merkidentiteit niet laat zien, mis jij de kans om fans te maken van je merk, in plaats van eendagskopers.

Kijk maar eens naar Happy Socks, zij willen met een alledaags voorwerp vrolijkheid wereldwijd verspreiden. Naar mijn idee slagen ze daar in! Daarom is het ook zo leuk om ze kado te doen. De sokken van de HEMA kun je ook kado doen, daar is niks mis mee overigens, maar het geeft toch een ander gevoel. Dat is de kracht van het verhaal achter een product communiceren.

Vergelijk Greenpeace maar eens met Sea Shepherd. Zie je het verschil? Ze hebben beide nagenoeg dezelfde missie, maar zetten zich op heel verschillende manier in om deze missie te bereiken. Hierdoor spreken ze beide compleet verschillende doelgroepen aan.

Het is enorm interessant om je als merk te onderscheiden van de merken in dezelfde branche. Dat doe je met een eigen standpunt, eigen merkidealen en vervolgens laat je dit uitstralen in de branding. Dat doet Shea Sheperd dus heel goed met donkere kleuren en een doodskop in het logo, wat laat zien dat er niet met deze ruige activisten te spelen valt. Greenpeace is hier milder en vreedzamer in en laat dit zien met de groene kleur en een heel toegankelijk lettertype.

Branding dat past bij je bedrijfsverhaal

Heb je een uniek product? Heb je een dienst onder de knie, die nog niemand anders beheerst? Ben je een ervaringsdeskundige en kun je als geen ander voelen wat jouw klant meemaakt? Heb jij een super mooie missie waar jij voor strijdt? Dit zijn de achterliggende verhalen van jouw onderneming. Dit is waar jouw onderneming om draait. Wanneer je met mij start aan je branding ga ik als een interviewer kennis met je maken. Ik wil het liefst alles over je bedrijf te weten komen.

Daarnaast ga ik je helpen de kern van je bedrijf in kaart te brengen, door middel van een handige tool die ik heb ontwikkeld. Als je deze vragen in kunt beantwoorden ben jij helemaal klaar om je branding aan te pakken. De kern vertalen naar een branding, dat ga ik voor je doen. Het is belangrijk consistent aan je doelgroep te laten zien waar je voor staat. Wist je dat iemand je 7x gezien moet hebben voordat je echt bij diegene binnenkomt? Schep herkenning, vertrouwen en een band met je doelgroep, alleen dan zullen ze met je in zee gaan. Laat zien dat je er bent en doe dit met een uitstraling die bij jouw bedrijf past.

Merkidentiteit + Branding = ❤️‍🔥

Zoals je hebt gelezen gaan mensen 'aan' op het verhaal wat jij naar buiten brengt, oftewel je merkidentiteit. Als je dit verhaal weet te vertalen met branding, dan klopt het helemaal! 

Mijn werkwijze

1: Merkidentiteit sessie

Zonder diepgang geen branding. Daarom starten we met een verdiepings-sessie over jouw merkidentiteit, daarin stel ik je enorm veel vragen over je merk. Wie, wat, waar, waarom. Zo neem jij mij helemaal mee in je merk en het verhaal wat er achter schuilt. We ontdekken waar we de focus op willen gaan leggen. Dit zal de basis worden van de stijl van de branding.

2: Keuze uit 3 huisstijlen

Over smaak valt niet te twisten, daarom vind ik het belangrijk om al inzicht te krijgen in welke stijlen jij bij jouw bedrijf vind passen. We maken beide een stijlbord en een sfeerbord. Met deze borden en de verdiepings-sessie kan ik aan de slag met het ontwerpproces. Ik ontwerp en presenteer 3 verschillende stijlen waarvan je er één uit kiest om mee verder te gaan.

3: Uitwerking brandingpakket

Je kiest één huisstijl uit de drie opties die ik presenteerde en je geeft aan wat je wel en niet vind werken. Voel de vrijheid en ruimte om zo eerlijk en volledig mogelijk te feedbacken, dat helpt ons beide enorm. De feedback verwerk ik in het ontwerp. Nu staat het ontwerp klaar om pixelperfect en drukklaar uitgewerkt te worden. Je ontvangt jouw gloednieuwe brandingpakket waarmee jij vooruit kunt!

Het traject duurt ± 3 maanden. Ik ga voor kwaliteit en dat heeft tijd nodig. Bedenk je eens waar je 3 maanden geleden stond, de tijd gaat sneller dan we denken! 

Wat branding je oplevert

✅ Je laat aan investeerders en je doelgroep zien wat jouw merk voor impact gaat maken
✅ Jouw merk maakt een professionaliseringsslag
✅ Je bent al trots op je merk, maar nu tot in je tenen!
✅ Na dit traject ben jij klaar om met je website en marketing aan de slag te gaan

Bovenal begrijpt iedereen waar jouw merk voor staat. Jij, je doelgroep én iedereen met wie je nu of in de toekomst samenwerkt. 

Dat schept herkenbaarheid, vertrouwen in je merk en het allerleukste: een fanbase. 

Investering:
€ 4.500,- excl. btw.

Zin om jouw branding aan te pakken? Boek een matchcall.

Branding gaat om de connectie maken tussen het merk en de doelgroep. Het lukt mij alleen om iets super moois en doeltreffends te maken als ik feeling met je merk heb! Boek dus snel een matchgesprek bij me in, dan kijk ik inhoudelijk met je merk mee en ontdekken we of die match er zit.

* Bij het invullen van bovenstaande formulier zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen om een kennismaking in te plannen. Vanuit daar bekijken we of we een match zijn. Tot snel!